Tuesday, April 23, 2019

World Book Day 2019: Know The History And Specialty Of World Book Day

World Book Day: 

Today is a special day for those who read books and seekers. People also like to read books in the world of computers and the Internet. UNESCO launched it on April 23, 1995. Since then, this day in the world was celebrated as World Book Day.

Today, we will discuss about World Book Day and I hope you will like it. World Book Day 2019 is being celebrated today. Today is a special day for those who read books and seekers. People also like to read books in the world of computers and the Internet. UNESCO launched it on April 23, 1995. Since then, this day in the world was celebrated as World Book Day.
In 1923, respecting the famous Writer Miguel de Cervantes, it was told that World Book Day will be celebrated in the memory of Miguel de Cervantes. His death took place on April 23, after which the World Book Day was celebrated on this day.

World Book Day Facts:

Apart from Miguel de Survents on April 23, the great writer William Shakespeare died. Today is their 402th death anniversary. Significantly, the death of Miguel de Survents and William Shakespeare was done on 23 April 1616 the same day. William Shakespeare is also called the world's 'Literary King'. People still like to read books written by them. Share Pear's play (drama) is still alive among the people.

What is this year's theme (World Book Day 2019 Theme):



The words of the UNESCO Director General Audrey Ajoule can be understood through the words of World Book Day 2019, "Books are a form of cultural expression, which lives through a chosen language.

 Each publication is written in a particular language and it is for language-specific people. In this way a book is written, manufactured, exchanged and appreciated under special language and cultural setting.

This year, we want to highlight the important dimension as the year 2019 under the leadership of UNESCO has been marked as the international year of indigenous languages, so that the international community can confirm its commitment under which indigenous people can learn their cultures, knowledge And protect the rights. "

Why World Book Day is Celebrated:


World Book Day is celebrated worldwide so that the value of books can be understood. Books are not merely a parchment paper, but they work hard to connect past and future. As well as between cultures and generations, there is a bridge.

In addition to UNESCO on World Book Day, other institutions representing publishers, book vendors and libraries choose World Book Capital for one year. For the year 2019, the city of Sharjah in the United Arab Emirates has been made the World Book Capital. At the same time, Malaysia's Kuala Lumpur will be made its capital in 2020.

Through World Book Day, UNESCO wants to promote the purpose of rights of all on creativity, diversity and knowledge. This day provides a platform to people, especially the authors, teachers, government and private institutions, NGOs and the media, to promote literacy and to all people access to education resources.

Regards,
Hints 4 You.
Thanks For giving your precious time.
We will meet again via next post.

Wednesday, April 17, 2019

Non-Conventional Energy Resources - NPTEL Assignment 12 Answers

NCER Assignment 12 solution - NCER NPTEL

We will discuss about Assignment-12 of AKTU which is the realted to NCER ( Non-Conventional Energy Resources) NPTEL. Now you can find here all solution correctly.


Today, We will discuss about Assignment-12 of AKTU which is the realted to NCER ( Non-Conventional Energy Resources) NPTEL. Now you can find here all solution correctly ,If any answer appears to wrong then suggest me ,I will improve that answer as soon as possible.So without doing any delay,Let's Start....

πŸ™Ham Pura Prayas Karenge Ki Aapke 100% Marks Aaye,Fir Bhi Agar Aapko Lagta Hai Ki Koi Bhi Answer Galat Hai,To Due Date Ke Pahle Tak Aap Hame Comment Karke Bata Sakte Hai,Jisase Aur Logo Ka Bhi Sahi Ho Jaye,Aap Apne Answer Ko Bhi Edit Kar Sakte Hai.πŸ™

πŸ‘€NCER 2019 Assignment-12 Ka SolutionπŸ‘€

Due date for this assignment: 2019-04-24, 23:59 IST. 


(1) Gas diffusion layers enable reactants from channel areas to reach land areas
πŸ‘ˆ
Ans: True 

(2) Gaskets form an essential part of the fuel cell build to prevent overboard leak
 
Ans: True 

(3) Capacitors store energy using ions
πŸ‘ˆ
 Ans: False 




(4) Super capacitors have infinite cycle life
Ans:False

(5) Energy stored in a flywheel increases as the cube of the angular velocity
False πŸ‘ˆ
Ans: False 

(6) Magneto hydrodynamic power generation uses the plasma state of matter
πŸ‘ˆ
Ans: True 

Note: A capacitor has a capacitance of 1.2 °F , and is subject to a voltage 0.8 V. { Q(7) & Q(8) are connected to each other. }
(7) The charge stored in it is __________ ΞΌ C.
            ⃢   πŸ‘ˆ
 Ans: 0.96 

 (8) If the distance between the electrode is reduced by a factor of 2 , with everything else being same  , the new value of capacitance is ____________ΞΌ F.
            ⃢   πŸ‘ˆ
Ans: 2.4 



Note: A fly wheel has its moment of inertia tripled and its angular velocity doubled, {Q(9) & Q(10) are connected to each other.}
 
 (9) The energy stored in it increase by a factor of __________.
             ⃢   πŸ‘ˆ
Ans: 12 

(10) Assuming it is a solid cylinder, it should made thinner by a factor of _________ to regain its original moment of inertia.
             ⃢   πŸ‘ˆ
Ans: 1.316 


πŸ’’Please Aap log assignment submission date ke 1 ya 2 din pahle ek bar answer ko fir se check kar len,Jisase koi correction ho to aap log aasani se kar sakte hain, Comment me bhi correction mil jayega aur Is site par bhi update ho jayega.So, Be alert! 
πŸ™Note: Thank you friends!!! for giving your precious time. If You have any suggestion or query then tell me in comment box and I will try to give you response as soon as possible.
For All Assignment Solution,Please Stay with us.


πŸ‘Also Read: Non-Conventional Energy Resources: AKTU Final Exam Pattern 2019



πŸ’₯⇛Few More:
  • Non-Conventional Energy Resources - NPTEL Assignment 9 Answers :πŸ‘‰ Click Here
  • Non-Conventional Energy Resources - NPTEL Assignment 10 Answers :πŸ‘‰ Click Here
  • Non-Conventional Energy Resources - NPTEL Assignment 11 Answers :πŸ‘‰ Click Here
Regards,
Hints 4 You.
Thanks For giving your precious time.
We will meet again via next post.

 

 

Wednesday, April 10, 2019

Allahabad Bank SO Recruitment Online Form 2019: Apply Here

Specialist Officer SO vacancy 2019:

Allahabad Bank online application form specialist officer recruitment of various food those candidates are interested to the following Allahabad Bank vacancy and completed the all eligibility criteria can read the full notification and apply online.

Allahabad Bank online application form specialist officer recruitment of various food those candidates are interested to the following Allahabad Bank vacancy and completed the all eligibility criteria can read the full notification and apply online.

➤Remember Dates:

  • Application begin : 09/04/2019
  • Apply before : 29/04/2019
  • Pay exam fee before : 29/04/2019
  • Exam date : June 2019
  • Admit card available : June 2009

➤Application fee:

  • General OBC/EWS : 600/- only
  • SC/ST : 100/- only
  • PH (Divyang) : 100/- only
Note: Pay the exam fee through Debit card /credit card/Net banking Mode.

➤Vacancy details: Total Post 92

General
OBC
SC
EWS
Total
30
08
24
16
14

Post Name
Total Post
Age-Limit
Eligibility
Security Officer
10
20-35
Bachelor Degree in any stream + 5yr. Experience
Civil Engineer
04
20-35
BE/B.Tech in Civil Engineering.
Manager Fire Safety
01
21-35
Degree in Fire Engineering + 3yr. Experience
Manager Law
15
20-35
Bachelor Degree in Law(LLB) + 3yr. Advocacy Practice
Company Secretary
01
21-35
Degree in ACS + 2yr. Experience
Manager IT Network, Managers Security Administrator, Manager System Administrator, Manager Big Data Analysis
02
20-35
Bachelor Degree with NIELIT B level Certificate OR Engineering Degree in CS/IT/EL/EC/ Telecommunication + 2yr. Experience
Financial Analyst
51
20-35
Bachelor Degree in any stream + MBA Finance/CFA/ICWA/PGDBM  + 2yr. Experience
Manager Equity
02
24-35
MBA Degree in Finance OR CA + 3yr. Experience


Note:
  1. If you want to know about full information according to category wise then please read the full notification. 
  2. If you are interested to apply then first read the full notification before apply this form.

Useful Links for you:
Regards,
Hints 4 You.
Thanks For giving your precious time.
We will meet again via next post.
*Features:



Tuesday, April 9, 2019

Non-Conventional Energy Resources - NPTEL Assignment 11 Answers

NCER Assignment 11 solution - NCER NPTEL


We will discuss about Assignment-11 of AKTU which is the realted to NCER ( Non-Conventional Energy Resources) NPTEL. Now you can find here all solution correctly.

Today, We will discuss about Assignment-11 of AKTU which is the realted to NCER ( Non-Conventional Energy Resources) NPTEL. Now you can find here all solution correctly ,If any answer appears to wrong then suggest me ,I will improve that answer as soon as possible.So without doing any delay,Let's Start....

πŸ™Ham Pura Prayas Karenge Ki Aapke 100% Marks Aaye,Fir Bhi Agar Aapko Lagta Hai Ki Koi Bhi Answer Galat Hai,To Due Date Ke Pahle Tak Aap Hame Comment Karke Bata Sakte Hai,Jisase Aur Logo Ka Bhi Sahi Ho Jaye,Aap Apne Answer Ko Bhi Edit Kar Sakte Hai.πŸ™

πŸ‘€NCER 2019 Assignment-11 Ka SolutionπŸ‘€

Due date for this assignment: 2019-04-17, 23:59 IST. 


(1) Fuel cells are energy storage devices
 
πŸ‘ˆ
Ans: False 

(2) An SOFC operates at approximately 70 oC
πŸ‘ˆ
Ans: False 

(3) PEFCs uses gases as reactants
πŸ‘ˆ
 Ans: True 




(4) Partial oxidation, used for reforming fuels, is an exothermic process
πŸ‘ˆ
Ans: True 

(5) Flow fields are necessary to distribute reactants across the active area of the fuel cells
πŸ‘ˆ
False
Ans: True 

(6) Under constant current mode of operation, the degradation of a fuel cell may be expressed in mA/h
πŸ‘ˆ
Ans: False 

Note: Two fuel cells, each operating at 0.6 V, 0.5 A/cm2, are connected in series. The area of each of the cells is 30 cm2. { Q(7) & Q(8) are connected to each other. }
(7) The voltage of the stack is __________V
            ⃢   πŸ‘ˆ
 Ans: 1.2 

 (8) The power from the stack is ____________ W
            ⃢   πŸ‘ˆ
Ans: 18 



Note: The theoretical voltage of a fuel cell is 1.23 V. {Q(9) & Q(10) are connected to each other.}
 (9) If the operating point of the fuel cell is 0.6 V, the over potential losses are _________ V.
             ⃢   πŸ‘ˆ
Ans: 0.63 

(10) If the impedance (ohmic) due to the membrane and contact resistance of the cell is 0.01Ξ© and the current in the cell is 15 Amps the polarization losses due to reasons other than ohmic are  _______ V.
             ⃢   πŸ‘ˆ
Ans: 0.48 


πŸ’’Please Aap log assignment submission date ke 1 ya 2 din pahle ek bar answer ko fir se check kar len,Jisase koi correction ho to aap log aasani se kar sakte hain, Comment me bhi correction mil jayega aur Is site par bhi update ho jayega.So, Be alert! 
πŸ™Note: Thank you friends!!! for giving your precious time. If You have any suggestion or query then tell me in comment box and I will try to give you response as soon as possible.
For All Assignment Solution,Please Stay with us. 

πŸ‘Also Read: Non-Conventional Energy Resources: AKTU Final Exam Pattern 2019 


πŸ’₯⇛Few More:
  • Non-Conventional Energy Resources - NPTEL Assignment 9 Answers :πŸ‘‰ Click Here
  • Non-Conventional Energy Resources - NPTEL Assignment 10 Answers :πŸ‘‰ Click Here
  • Non-Conventional Energy Resources - NPTEL Assignment 12 Answers :πŸ‘‰ Click Here
Regards,
Hints 4 You.
Thanks For giving your precious time.
We will meet again via next post.

 

 

Sunday, April 7, 2019

Badhaai Ho Full Movie | Full Hd 2018 | Watch and Download Easily

Story Of Badhaai Ho Movie:

We will discuss about a best comedy & entertaining movie which name is " Badhaai Ho".   Nakul Kaushik (Ayushman Khurana) will be 25-26 years old.
Image Credit: Badhaai ho(Twitter)

Today, We will discuss the best comedy & entertaining movie which name is " Badhaai Ho". 
Nakul Kaushik (Ayushman Khurana) will be 25-26 years old. She lives with her younger brother (Gajraj Rao) and mother (Nina Gupta).

 One day his father explains that the guest is about to arrive. Before Nakul understands something, it is told that the youngest guest is going to come. That is, Nakula's mother is pregnant.

This is good news to say, but there is a storm in the house. Nakula feels very shy. Her friends and jokes make fun. His father's fun is a joke. Mother does not show any shame to anyone by shame. Nakul's grandmother (Surekha Sikri) tells Kharkhoti.


Nakul is dual hit When her girlfriend Sweetie Sharma (Sanya Malhotra) tells this story to her mother (Shibah Chadha), she says to Nakula and her family as poor, she tells her daughter that she will never marry her.

           πŸ‘‰Watch: Badhaai Ho Full Movie 2018πŸ‘ˆ
 
How does nakul face this situation? What are the ridiculous conditions created? It has been shown in 'Congratulations!'

πŸ‘‰Download: Badhaai Ho Full Movie 2018πŸ‘ˆ

 

Note:

Producer: Vineet Jain, Alia Sen, Hemant Bhandari, Amit Rabindranath Sharma
Director: Amit Rabindranath Sharma
Music: Tanishq Bagchi, Interesting Kohli, Kaushik-Akash-Guddu, Sunny Bawra- Inder Bawra
Artists: Ayushmann Khurana, Sanya Malhotra, Gajraj Rao, Nina Gupta, Sheba Chadha, Surekha Sikri
Release date: October 19, 2018

Regards,
Hints 4 You.
Thanks for giving your precious time.
We will meet again via the next post.

*Feature: