Wednesday, April 17, 2019

Non-Conventional Energy Resources - NPTEL Assignment 12 Answers

NCER Assignment 12 solution - NCER NPTEL

We will discuss about Assignment-12 of AKTU which is the realted to NCER ( Non-Conventional Energy Resources) NPTEL. Now you can find here all solution correctly.


Today, We will discuss about Assignment-12 of AKTU which is the realted to NCER ( Non-Conventional Energy Resources) NPTEL. Now you can find here all solution correctly ,If any answer appears to wrong then suggest me ,I will improve that answer as soon as possible.So without doing any delay,Let's Start....

πŸ™Ham Pura Prayas Karenge Ki Aapke 100% Marks Aaye,Fir Bhi Agar Aapko Lagta Hai Ki Koi Bhi Answer Galat Hai,To Due Date Ke Pahle Tak Aap Hame Comment Karke Bata Sakte Hai,Jisase Aur Logo Ka Bhi Sahi Ho Jaye,Aap Apne Answer Ko Bhi Edit Kar Sakte Hai.πŸ™

πŸ‘€NCER 2019 Assignment-12 Ka SolutionπŸ‘€

Due date for this assignment: 2019-04-24, 23:59 IST. 


(1) Gas diffusion layers enable reactants from channel areas to reach land areas
πŸ‘ˆ
Ans: True 

(2) Gaskets form an essential part of the fuel cell build to prevent overboard leak
 
Ans: True 

(3) Capacitors store energy using ions
πŸ‘ˆ
 Ans: False 




(4) Super capacitors have infinite cycle life
Ans:False

(5) Energy stored in a flywheel increases as the cube of the angular velocity
False πŸ‘ˆ
Ans: False 

(6) Magneto hydrodynamic power generation uses the plasma state of matter
πŸ‘ˆ
Ans: True 

Note: A capacitor has a capacitance of 1.2 °F , and is subject to a voltage 0.8 V. { Q(7) & Q(8) are connected to each other. }
(7) The charge stored in it is __________ ΞΌ C.
            ⃢   πŸ‘ˆ
 Ans: 0.96 

 (8) If the distance between the electrode is reduced by a factor of 2 , with everything else being same  , the new value of capacitance is ____________ΞΌ F.
            ⃢   πŸ‘ˆ
Ans: 2.4 



Note: A fly wheel has its moment of inertia tripled and its angular velocity doubled, {Q(9) & Q(10) are connected to each other.}
 
 (9) The energy stored in it increase by a factor of __________.
             ⃢   πŸ‘ˆ
Ans: 12 

(10) Assuming it is a solid cylinder, it should made thinner by a factor of _________ to regain its original moment of inertia.
             ⃢   πŸ‘ˆ
Ans: 1.316 


πŸ’’Please Aap log assignment submission date ke 1 ya 2 din pahle ek bar answer ko fir se check kar len,Jisase koi correction ho to aap log aasani se kar sakte hain, Comment me bhi correction mil jayega aur Is site par bhi update ho jayega.So, Be alert! 
πŸ™Note: Thank you friends!!! for giving your precious time. If You have any suggestion or query then tell me in comment box and I will try to give you response as soon as possible.
For All Assignment Solution,Please Stay with us.


πŸ‘Also Read: Non-Conventional Energy Resources: AKTU Final Exam Pattern 2019



πŸ’₯⇛Few More:
  • Non-Conventional Energy Resources - NPTEL Assignment 9 Answers :πŸ‘‰ Click Here
  • Non-Conventional Energy Resources - NPTEL Assignment 10 Answers :πŸ‘‰ Click Here
  • Non-Conventional Energy Resources - NPTEL Assignment 11 Answers :πŸ‘‰ Click Here
Regards,
Hints 4 You.
Thanks For giving your precious time.
We will meet again via next post.

 

 

8 Responses to "Non-Conventional Energy Resources - NPTEL Assignment 12 Answers"

  1. Last one's answer will be 0.33 instead of 0.759

    ReplyDelete
  2. Attention friends,
    Please Do CorrectionπŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡
    Q.(2) : True
    Q.(4) : False
    Q.(10) : 1.316

    Agr aur correction hoga,to update kr diya jayega.

    ReplyDelete
  3. Question 10 answer should be 0.33.

    ReplyDelete
  4. Q 10 ka answer thik h final submit kr de ya koi correction hoga abhii

    ReplyDelete