Tuesday, March 26, 2019

Non-Conventional Energy Resources - NPTEL Assignment 9 Answers

NCER Assignment 9 solution - NCER NPTEL

We will discuss about Assignment-9 of AKTU which is the realted to NCER ( Non-Conventional Energy Resources) NPTEL. Now you can find here all solution correctly.

Today, We will discuss about Assignment-9 of AKTU which is the realted to NCER ( Non-Conventional Energy Resources) NPTEL. Now you can find here all solution correctly ,If any answer appears to wrong then suggest me ,I will improve that answer as soon as possible.So without doing any delay,Let's Start....

πŸ™Ham Pura Prayas Karenge Ki Aapke 100% Marks Aaye,Fir Bhi Agar Aapko Lagta Hai Ki Koi Bhi Answer Galat Hai,To Due Date Ke Pahle Tak Aap Hame Comment Karke Bata Sakte Hai,Jisase Aur Logo Ka Bhi Sahi Ho Jaye,Aap Apne Answer Ko Bhi Edit Kar Sakte Hai.πŸ™

πŸ‘€NCER 2019 Assignment-9 Ka SolutionπŸ‘€

Due date for this assignment: 2019-04-03, 23:59 IST. 


(1) Temperature deep inside the ocean is relatively unchanged by the time of the day
πŸ‘ˆ
Ans: True

(2) The difference in temperature that is being tapped using the OTEC system is of the order of 120oC
πŸ‘ˆ
Ans: False

(3) OTEC based systems are low in efficiency, but can be abundantly tapped
πŸ‘ˆ
 Ans: True




(4) There is a boundary between mixed up water at the top of the ocean and undisturbed water deep inside the ocean
πŸ‘ˆ
Ans: True

(5) Cool water from deep inside the ocean can be directly used for Air Conditioning
πŸ‘ˆ
False
Ans: True

(6) Low boiling point liquids can be used in a closed cycle to run turbines using the temperature difference between warm and cold sea water
πŸ‘ˆ
Ans: True 

(7) Geothermal systems try to tap the solar energy trapped by the earth
πŸ‘ˆ
Ans: False



 (8) Composition of the earth can be determined in part from information on how earthquake waves travel through the earth
πŸ‘ˆ
Ans: True 

 (9) Biomass is non-renewable since it involves burning of wood
 
False πŸ‘ˆ
Ans: False

(10) Use of biomass represents the capture and release of the same amount of carbon, and hence is considered safe for the environment.
  πŸ‘ˆ
Ans: True


πŸ’’Please Aap log assignment submission date ke 1 ya 2 din pahle ek bar answer ko fir se check kar len,Jisase koi correction ho to aap log aasani se kar sakte hain, Comment me bhi correction mil jayega aur Is site par bhi update ho jayega.So, Be alert! 
πŸ™Note: Thank you friends!!! for giving your precious time. If You have any suggestion or query then tell me in comment box and I will try to give you response as soon as possible.
For All Assignment Solution,Please Stay with us. 

πŸ‘Also Read: Non-Conventional Energy Resources: AKTU Final Exam Pattern 2019 


πŸ’₯⇛Few More:
  • Non-Conventional Energy Resources - NPTEL Assignment 8 Answers :πŸ‘‰ Click Here
  • Non-Conventional Energy Resources - NPTEL Assignment 10 Answers :πŸ‘‰ Click Here
Regards,
Hints 4 You.
Thanks For giving your precious time.
We will meet again via next post.

 

 

3 Responses to "Non-Conventional Energy Resources - NPTEL Assignment 9 Answers"

  1. Nice article, thanks for taking your time to discuss NCER 2019 Assignment, the information provided can be very useful.

    Interest in bitcoin crypto currency? Win upto $200 in Bitcoins every hour, no strings attached! Multiply your bitcoins, free weekly lottery with big prizes, also a free bitcoin savings account with daily interest:


    > WIN FREE BITCOINS EVERY HOUR! <


    Thanks!

    ReplyDelete
  2. thank you for giving assignment for gain score as well as in gaining knowledge it is very useful....

    ReplyDelete
  3. You log into the dating site or service that offers the sim game, and create your character . Projectsdeal UK Reviews

    ReplyDelete