Wednesday, March 20, 2019

Non-Conventional Energy Resources - NPTEL Assignment 8 Answers

NCER Assignment 8 solution - NCER NPTEL

We will discuss about Assignment-8 of AKTU which is the realted to NCER ( Non-Conventional Energy Resources) NPTEL. Now you can find here all solution correctly.

Today, We will discuss about Assignment-8 of AKTU which is the realted to NCER ( Non-Conventional Energy Resources) NPTEL. Now you can find here all solution correctly ,If any answer appears to wrong then suggest me ,I will improve that answer as soon as possible.So without doing any delay,Let's Start....

πŸ™Ham Pura Prayas Karenge Ki Aapke 100% Marks Aaye,Fir Bhi Agar Aapko Lagta Hai Ki Koi Bhi Answer Galat Hai,To Due Date Ke Pahle Tak Aap Hame Comment Karke Bata Sakte Hai,Jisase Aur Logo Ka Bhi Sahi Ho Jaye,Aap Apne Answer Ko Bhi Edit Kar Sakte Hai.πŸ™

πŸ‘€NCER 2019 Assignment-8 Ka SolutionπŸ‘€

Due date for this assignment: 2019-03-27, 23:59 IST. 


(1) All the energy available in the wind can be captured using a wind turbine when the wind velocity is unaffected by the presence of the turbine
 
πŸ‘ˆ
Ans: False

(2) Practical efficiencies obtained using windmills is approximately 10% to 30%
πŸ‘ˆ
 
Ans: True 

(3) Betz limit represents the minimum efficiency that a windmill must have to be commercially successful
πŸ‘ˆ
 Ans: False



(4) The wind velocity at the windmill is the average of the velocities well before and well after the wind mill
πŸ‘ˆ
Ans: True

(5) Modern windmills use blades made of concrete
False πŸ‘ˆ
Ans: False

 (6) Generators use permanent magnets and copper wires
πŸ‘ˆ
Ans: True 

(7) The blades of windmills experience cyclic loading and hence must have excellent fatigue properties
πŸ‘ˆ
Ans: True



 (8) It is important for the windmill blades to be stiff
πŸ‘ˆ
Ans: True 

 (9) In drag type of wind turbines, the tip speed ratio can be greater than 1
 
False πŸ‘ˆ
Ans: False

(10) Two blade horizontal axis wind turbines experience uneven forces due to the presence of the tower
  πŸ‘ˆ
Ans: True


πŸ’’Please Aap log assignment submission date ke 1 ya 2 din pahle ek bar answer ko fir se check kar len,Jisase koi correction ho to aap log aasani se kar sakte hain, Comment me bhi correction mil jayega aur Is site par bhi update ho jayega.So, Be alert! 
πŸ™Note: Thank you friends!!! for giving your precious time. If You have any suggestion or query then tell me in comment box and I will try to give you response as soon as possible.
For All Assignment Solution,Please Stay with us. 

πŸ‘Also Read: Non-Conventional Energy Resources: AKTU Final Exam Pattern 2019 


πŸ’₯⇛Few More:
  • Non-Conventional Energy Resources - NPTEL Assignment 7 Answers :πŸ‘‰ Click Here
  • Non-Conventional Energy Resources - NPTEL Assignment 9 Answers :πŸ‘‰ Click Here
Regards,
Hints 4 You.
Thanks For giving your precious time.
We will meet again via next post.

 

 

3 Responses to "Non-Conventional Energy Resources - NPTEL Assignment 8 Answers"