Wednesday, March 20, 2019

Non-Conventional Energy Resources - NPTEL Assignment 8 Answers

NCER Assignment 8 solution - NCER NPTEL

We will discuss about Assignment-8 of AKTU which is the realted to NCER ( Non-Conventional Energy Resources) NPTEL. Now you can find here all solution correctly.

Today, We will discuss about Assignment-8 of AKTU which is the realted to NCER ( Non-Conventional Energy Resources) NPTEL. Now you can find here all solution correctly ,If any answer appears to wrong then suggest me ,I will improve that answer as soon as possible.So without doing any delay,Let's Start....

🙏Ham Pura Prayas Karenge Ki Aapke 100% Marks Aaye,Fir Bhi Agar Aapko Lagta Hai Ki Koi Bhi Answer Galat Hai,To Due Date Ke Pahle Tak Aap Hame Comment Karke Bata Sakte Hai,Jisase Aur Logo Ka Bhi Sahi Ho Jaye,Aap Apne Answer Ko Bhi Edit Kar Sakte Hai.🙏

👀NCER 2019 Assignment-8 Ka Solution👀

Due date for this assignment: 2019-03-27, 23:59 IST. 


(1) All the energy available in the wind can be captured using a wind turbine when the wind velocity is unaffected by the presence of the turbine
 
👈
Ans: False

(2) Practical efficiencies obtained using windmills is approximately 10% to 30%
👈
 
Ans: True 

(3) Betz limit represents the minimum efficiency that a windmill must have to be commercially successful
👈
 Ans: False

(4) The wind velocity at the windmill is the average of the velocities well before and well after the wind mill
👈
Ans: True

(5) Modern windmills use blades made of concrete
False 👈
Ans: False

 (6) Generators use permanent magnets and copper wires
👈
Ans: True 

(7) The blades of windmills experience cyclic loading and hence must have excellent fatigue properties
👈
Ans: True

 (8) It is important for the windmill blades to be stiff
👈
Ans: True 

 (9) In drag type of wind turbines, the tip speed ratio can be greater than 1
 
False 👈
Ans: False

(10) Two blade horizontal axis wind turbines experience uneven forces due to the presence of the tower
  👈
Ans: True


💢Please Aap log assignment submission date ke 1 ya 2 din pahle ek bar answer ko fir se check len,Jisase koi correction ho to aap log aasani se kar sakte hain, Comment me bhi correction mil jayega aur Is site par bhi update ho jayega.So, Be alert! 
🙏Note: Thank you friends!!! for giving your precious time. If You have any suggestion or query then tell me in comment box and I will try to give you response as soon as possible.
For All Assignment Solution,Please Stay with us. 

💥⇛Few More:
  • Non-Conventional Energy Resources - NPTEL Assignment 7 Answers :👉 Click Here
  • Non-Conventional Energy Resources - NPTEL Assignment 9 Answers :👉 Coming Soon
Regards,
Hints 4 You.
Thanks For giving your precious time.
We will meet again via next post.

 

 

Saturday, March 16, 2019

More Than 4 Thousand Jobs In ONGC - How To Apply,Eligibility

ONGC Recuitment 2019:

Oil and Natural Gas Corporation Limited has invited applications for handpiece posts. More than 4 thousand candidates will be selected for this recruitment.

Today,We will discuss about a best job in ONGC,Which is amaizing job & you should know few things before apply for this job. Oil and Natural Gas Corporation Limited has invited applications for handpiece posts. More than 4 thousand candidates will be selected for this recruitment.

Oil and Natural Gas Corporation Limited has taken recruitment for many posts. More than 4 thousand candidates will be selected for this recruitment. In the recruitment, candidates of many classes will be selected and candidates wishing to apply can apply by March 28. 
If you are eligible for these posts then you can apply before the last date of application. The information related to this recruitment is as follows:

Details of posts:

Candidates will be selected in the recruitment for the post of assistant positions. It includes the post of accountant, assistant hr, electrician, fitter, mechanic, welder, computer operator etc. On the basis of all these posts the number of posts has been distributed. In this, 630 candidates will be selected for the most HR.

Eligibility:

Applications for many posts in recruitment have been invited and according to the work of each post, their qualifications have been fixed. The eligibility of each post has been decided separately. You can see detailed information in the official notification.

Age Range:

Candidates desiring to apply should have minimum age of 18 and maximum age of 24 years. This age will be fixed on the basis of 28 March 2019.

Last date of application:

The last date for application is March 28 and for these posts, the application process has begun from March 14.

How to apply:

Candidates will have to go to www.ongcapprentices.co.in to apply, then click on the link linked to the recruitment and follow the procedure and apply them.

Selection process:

The candidate will be selected on the basis of qualification and merit.


Wednesday, March 13, 2019

Non-Conventional Energy Resources - NPTEL Assignment 7 Answers

NCER Assignment 7 solution - NCER NPTEL

We will discuss about Assignment-7 of AKTU which is the realted to NCER ( Non-Conventional Energy Resources) NPTEL. Now you can find here all solution correctly.
Image Credit: nptel.ac.in

Today, We will discuss about Assignment-7 of AKTU which is the realted to NCER ( Non-Conventional Energy Resources) NPTEL. Now you can find here all solution correctly ,If any answer appears to wrong then suggest me ,I will improve that answer as soon as possible.So without doing any delay,Let's Start....

🙏Ham Pura Prayas Karenge Ki Aapke 100% Marks Aaye,Fir Bhi Agar Aapko Lagta Hai Ki Koi Bhi Answer Galat Hai,To Due Date Ke Pahle Tak Aap Hame Comment Karke Bata Sakte Hai,Jisase Aur Logo Ka Bhi Sahi Ho Jaye,Aap Apne Answer Ko Bhi Edit Kar Sakte Hai.🙏

👀NCER 2019 Assignment-7 Ka Solution👀

Due date for this assignment: 2019-03-20, 23:59 IST. 


(1) During photocatalysis to split water, hydrogen and oxygen form in the same chamber
👈
Ans: True

(2) Photo electrochemical reaction involves the flow of electrons in an external circuit
👈
 
Ans: True 

(3) A necessary condition for single material to serve as a photocatalyst for the splitting of water is that its bandgap should be greater than the potential window corresponding to the electrolysis of water
👈
 Ans: True

(4) The bandgap of a single material photocatalyst, being greater than the potential window corresponding to the electrolysis of water, is a sufficient condition for it to be used for the electrolysis of water
👈
Ans: False 

(5) Bandgap of semiconducting materials can be changed by changing their particle sizes
👈
False
Ans: True

 (6) Harnessing wind energy is an indirect way of harnessing solar energy
👈
Ans: True 

(7) Windmills can cause sound pollution locally
👈
Ans: True

 (8) Horizontal axis wind turbines capture energy throughout the process of rotation of the turbine
👈
Ans: True 

 (9) Vertical axis wind turbines do not need to be oriented with respect to wind direction
👈 
False
Ans: True  

(10) Power available in the wind increases as the square of the velocity of the wind.
 
👈
Ans: False


💢Please Aap log assignment submission date ke 1 ya 2 din pahle ek bar answer ko fir se check len,Jisase koi correction ho to aap log aasani se kar sakte hain, Comment me bhi correction mil jayega aur Is site par bhi update ho jayega.So, Be alert! 
🙏Note: Thank you friends!!! for giving your precious time. If You have any suggestion or query then tell me in comment box and I will try to give you response as soon as possible.
For All Assignment Solution,Please Stay with us. 

💥⇛Few More:
  • Non-Conventional Energy Resources - NPTEL Assignment 6 Answers :👉 Click Here
  • Non-Conventional Energy Resources - NPTEL Assignment 8 Answers :👉 Click Here
Regards,
Hints 4 You.
Thanks For giving your precious time.
We will meet again via next post.

 

Saturday, March 9, 2019

CBSE Maths Paper Tips: Get 90 Numbers In The 12th Maths Exam

CBSE Board: 

Image Credit: cbse.nic.in
Today,We will discuss about best tips for study by which we can get 90+ marks in maths exam of 12th CBSE Board.
Many students earn more than 90 per cent in Maths every year. Because they know the right way to prepare for mathya.
The CBSE Board's 12th Maths examination is to be held on March 18. Mathematics (CBSE Maths Paper) is a subject by which more students are scared. At the same time, it is a subject that very few students like. But after making good preparation you can bring a good number in this subject.
Many students get more than 90 percent of the number in Maths every year. Because they know the right way to prepare for mathya. Most students do not know how to prepare for maths.

In this way, we are giving you 5 Tips for Maths Preparation for the preparation of Maths, with the help of which you can also get more than 90% number.

💥5 Tips for Preparing Maths (CBSE Maths Preparation Tips):


1. Preparation from NCERT's book:
👉Prepare from NCERT's book. Please read every important topic given in the book. Keep in mind that none of the important topics has been missed.

2. Solve last year's papers:

👉By solving last year's papers, you will get the idea of ​​paper, by doing this, you will understand what kind of questions come in the exam. Solve the papers for at least the last 3 years.

3. Get help with sample paper:
👉Solve at least 5 sample paper (Maths Sample Paper) before the exam.

4. Time Management Required:
👉Time management is extremely important. Students will have to understand which time to decide which section to solve.

Section A: 8 minutes
Section B: 25-30 minutes
Section C: 50-60 minutes
Section D: 40-45 minutes

5. Resolve these questions first:
👉Solve the questions that come to you and are easy for you. If you have all the questions well, resolve the highest number of questions first.

Regards,
Hints 4 You.
Thanks For giving your precious time.
We will meet again via next post.
*Features:

How To Watch Cricket Live Score: India vs Australia 4th ODI

Live Cricket Score:

Although the Indian team is still ahead of the series 2-1 and winning the fourth match to be played in Mohali, they would like to make the series their name.

Today,We will discuss about ,India Vs Australia 4th ODI.You can watch full match at your home.
View Live Cricket Score, India vs Australia, Fourth ODI Match Star Sports and Online Streaming Hotstar Watch Live Cricket Match Streaming Online on Hotstar and TV Coverage of India vs Australia on Star Sports 1, 2 | Star Sports 1 Hindi (HD).

After facing a clean sweep in the T20 Series, Team India started the series of five one-day matches in a superb manner. After winning the first two matches, he was standing on the verge of winning the series in the third ODI played in Ranchi, but the Kangaroo team faltered while retaliating. 
Although the Indian team is still ahead of the series 2-1 and winning the fourth match to be played in Mohali, they would like to make the series their name.

Kangaroo captain can join the team with his winning team in the Ranchi ODI. While three-four changes are possible in the Indian team. However, Dhoni has cleared the idea of ​​resting from the last two matches.

Few More Doubts,Now Cleared:

👀Where can India vs Australia live telecast?
👉India vs Australia Live telecast will be on the English, Hindi, Tamil and HD channels of the Star Sports Network.

👀Where is the fourth ODI match between India vs Australia?
👉The fourth ODI between India and Australia will be played in Mohali.
👀Where can India vs Australia Live Live streaming live?
👉View all the matches of the series being played between India and Australia on Live Streaming Hotstar.

👀What is the start of the ODI between India vs Australia?
👉India vs Australia match starts at 1:30 pm

Regards,
Hints 4 You.
Thanks For giving your precious time.
We will meet again via next post.
*Features:

Wednesday, March 6, 2019

Non-Conventional Energy Resources - NPTEL Assignment 6 Answers

NCER Assignment 6 solution - NCER NPTEL

We will discuss about Assignment-6 of AKTU which is the realted to NCER ( Non-Conventional Energy Resources) NPTEL. Now you can find here all solution correctly.
Image Credit: nptel.ac.in
Today, We will discuss about Assignment-6 of AKTU which is the realted to NCER ( Non-Conventional Energy Resources) NPTEL. Now you can find here all solution correctly ,If any answer appears to wrong then suggest me ,I will improve that answer as soon as possible.So without doing any delay,Let's Start....

🙏Ham Pura Prayas Karenge Ki Aapke 100% Marks Aaye,Fir Bhi Agar Aapko Lagta Hai Ki Koi Bhi Answer Galat Hai,To Due Date Ke Pahle Tak Aap Hame Comment Karke Bata Sakte Hai,Jisase Aur Logo Ka Bhi Sahi Ho Jaye,Aap Apne Answer Ko Bhi Edit Kar Sakte Hai.🙏

👀NCER 2019 Assignment-6 Ka Solution👀

Due date for this assignment: 2019-03-13, 23:59 IST. 


(1) A p-n junction helps stabilize an electron hole pair
  👈
Ans: True

(2) Charge density as a function of position is constant across a p-n junction
👈
Ans: False

(3) During forward bias, the space charge region decreases in width
👈
 Ans: True

(4) During reverse bias, the n side of the p-n junction alone is affected by the applied potential
👈
Ans: False

(5) Without external load, when exposed to sunlight, the p-n junction is forward biased
👈
False
Ans: True

 (6) Recombination does not occur in a solar cell
👈
Ans: False 

(7) The maximum power point of a solar cell occurs at open circuit voltage
👈
Ans: False

 (8) The fill factor for a newly manufactured solar cell is 1

👈
Ans: False

 (9) The maximum power point of a solar cell may vary from manufacturer to manufacturer
👈 
False
Ans: True  

(10) The Shockley-Quiesser limit suggests that a single junction solar cell has an efficiency that can reach 100% when the sun is overhead
 
👈
Ans: False

💪Attention Guys!!! :
Please Aap log assignment submission date ke 1 ya 2 din pahle ek bar answer ko fir se check len,Jisase koi correction ho to aap log aasani se kar sakte hain, Comment me bhi correction mil jayega aur Is site par bhi update ho jayega.So, Be alert!
 🙏Note: Thank you friends!!! for giving your precious time. If You have any suggestion or query then tell me in comment box and I will try to give you response as soon as possible.
For All Assignment Solution,Please Stay with us. 

💥⇛Few More:
  • Non-Conventional Energy Resources - NPTEL Assignment 5 Answers :👉 Click Here
  • Non-Conventional Energy Resources - NPTEL Assignment 7 Answers :👉 Click Here
Regards,
Hints 4 You.
Thanks For giving your precious time.
We will meet again via next post.

Friday, March 1, 2019

IAF Wing Commander Abhinandan Returned To India Via Wagah Border

Abhinandan Varthaman Returns:

 Returned to IAF pilot congratulations Vardhman, Pakistan handed over to India on Wagah border.  Wing Commander of Indian Air Force (IAF) Abhinandan Varthaman has returned to Vatman. Pakistan has handed Wing Commander congratulations to India.
Image Credit: PTV
 Returned to IAF pilot congratulations Vardhman, Pakistan handed over to India on Wagah border.
Wing Commander of Indian Air Force (IAF) Abhinandan Varthaman has returned to Vatman. Pakistan has handed Wing Commander congratulations to India.

Wing Commander of Indian Air Force (IAF) Abhinandan Varthaman has returned to Vatman. Pakistan has handed Wing Commander congratulations to India. Pakistani Army handed over Wing Commander congratulations to BSF After the long duration of the chaos and long wait, the Indian pilot's return came to an end. Earlier, Pakistan changed the time when Wing Commander was handed over to India twice.
It was earlier said that at 6 p.m. Indian pilot will be handed over to India. Later, the time had increased to 9 pm But at about 9:15 a.m. last night, Pakistan handed over the congratulations to Indian officials.

Media Discussion:

Talking to the media on this occasion, Air Vice Marshal RG Kapoor said that Air Force pilot congratulated Vardhman has just been assigned to him. They said that we are happy to get them back. He said that the pilot will be taken for a detailed medical examination because he had to undergo a lot of stress. The Ministry of External Affairs said that Wing Commander congratulations were handed over to Indian officials at Wagah Attari Border.

After killing Pakistan's Fighter F-16 (F-16), it was in possession of Pakistan. Pakistan will hand over congratulations to the Wagah Border (Abhinandan) to India. Thousands of people have been carrying drums, posters and necklaces at Attari Border, welcome to Wing Commander congratulations. Explain that congratulating Vardhman, who chased the Pakistani airplane in the Indian territory, had crossed the LoC over his MiG-21 aircraft. During this time, his plane crashed. Since then he was in the custody of the Pakistan army.

Regards,
Hints 4 You.
Thanks For giving your precious time.
We will meet again via next post.